top of page

FINN JUHL PRIZE 2021

web_wednesday_architecture_01-573x573.jpg
Wednesday Architecture 20162033.jpg

        Wilhelm Hansen fonden

Wilhelm Hansen Fonden hædrer i år tre møbelkunstnere, for deres modige omgang med begrebet møbel, når Finn Juhl priserne 2021 tildeles møbeldesigneren Maria Bruun og design duoen bag Wednesday Architechture: Sofie Trier Mørk og Lise Bjerre Schmidt. 

 

Årets prismodtagere er valgt, da de hver især udviser mod i deres arbejde med møbler, og dermed viderefører traditionen fra Finn Juhl, der ligeledes arbejdede med en dristig og eksperimenterende tilgang til møbelkunsten. 

 

”Maria Bruun belønnes for sit berøringsvenlige greb om træet og en stærk forståelse for det paradoksale. Wilhelm Hansen Fonden fremhæver især hendes Nordic Pioneer møbler hvor ren, spinkel minimalisme møder afrundede sokler, der næsten bringer borde og stole til nedsmeltning mod gulvet. Det er gennemført proportioneret og kælent detaljeret. En dristig taburet i møbelserien vender bogstaveligt talt hele formgivningen på hovedet, med sit pastilformede sæde omhyggeligt formet i massivt træ, men med mindelser om en overpolstret siddeoplevelse,” fortæller scenograf Steffen Aarfing, der er bestyrelsesmedlem i Wilhelm Hansen Fonden. 

 

”Wednesday Architecture, der består af Lise Bjerre Schmidt og Sofie Trier Mørk, hædres for deres overraskende omgang med det barokke. Dels i et unikt foldebord, der nærmest har kompleksitet og modsætning som mål i sig selv. Spinkelt, uudgrundeligt, mens det modsætningsfyldt træder sig selv over tæerne. Et sæt Botaniske Møbler, der ikke indbyder til havefest, men som eksisterer skulpturelt. Fremstillet med kærlighed til detaljer og samlinger, med sans for konstruktionens rumlighed og dets slagskygge på jorden,” afslutter Steffen Aarfing. 

bottom of page